Fotorechten en GDPR

Fotorechten.

Alle door mij gepubliceerde foto’s zowel op facebook/schakeninbelgie als op flickr/schakeninbelgie vallen onder de regels van Creative Commons.

De foto’s mogen gratis verspreid worden maar de volgende regels moeten gerespecteerd worden.

Steeds een naamsvermelding, Schaken in België.
Ook mogen de foto’s op geen enkele manier gemanipuleerd worden.
En ik sta zeker geen commerciële activiteiten toe met de door mij gemaakte foto’s. Ik heb er altijd een eer van gemaakt om geen commerciële doel te maken van mijn gemaakte foto’s. Inbreuken op het laatste laat ik niet toe.
Op bovenstaande inbreuken word de volgende steunmaatregelen/sponsoring gevraagd die zullen gebruikt worden ter bevordering van het schaken, jeugd in het bijzonder.

Geen naamsvermelding: €500 per foto
Bewerken foto: €1000 per foto
Commerciële doeleinden: dit is afhankelijk van de manier waarop de foto verhandeld word maar reken op minimum €1000 en voor iedere mogelijke verkochte foto minimum €1 erbij
Bv een krant plaatst één foto in hun krant zonder tegemoet te komen aan bovenstaande regels en de oplage in België word geschat op 1000000 stuks, dan word het volgende het volgende bedrag als sponsoring gevraagd.
€500 + €1000 + €10000 + €1 x 1000000= €1011500
Dit bedrag zal dan zoveel mogelijk worden verdeeld onder de verschillende schaakactiviteiten in België.

Privacy

Zoals u wellicht weet, is vanaf vrijdag 25 mei 2018 GDPR-regelgeving rond de bescherming van personengegevens/privacy van kracht.
schakeninbelgie.rflou.be is de site van amateur-fotograaf Ronald Flou. Via deze site worden er doorverwezen naar de verschillende albums op Facebook en Flickr

Geen enkele van de foto’s wordt door mij voor commerciële doeleinden gebruikt. Beelden worden onder géén enkele voorwaarde verkocht aan derden. Ouders kunnen wel na afspraak (formaat) een geprint exemplaar verkrijgen (enkel drukkosten worden aangerekend plus een kleine bijdrage voor de verwerking).

De foto’s kunnen/mogen eventueel gebruikt worden door de inrichters van de activiteiten waar de foto’s gemaakt werden (bv. Jeugdcriteriums, kampioenschappen, Open tornooien. Mits de bovenstaande regels op de copyright gerespecteerd word.

Het gebruik van deze foto’s door deze organisaties is hun verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Beelden worden onder géén enkele voorwaarde, door “Schaken in Belgïe”, verkocht aan derden noch commercieel gebruikt. Zelfs voor foto’s die voor promotie, van het schaken, bruikbaar zijn zal ik steeds toestemming vragen aan ouders/verantwoordelijke van de geprotretteerde persoon.

Wie niet wenst gepubliceerd te worden op deze sociale media, kan dit altijd melden aan de fotograaf.
Indien u na verloop van tijd uw foto niet meer online wilt, kan u dit melden via schakeninbelgie (at) rflou (dot) be.

De desbetreffende foto’s worden zo snel mogelijk offline gehaald.
Mocht je vragen hebben rond mijn foto’s en uw privacy, neem contact met mij op.